Aanbieding!

HBM 0,6 – 16 M Digitale Ultrasone afstandsmeter met Laserpointer

 19,95

Aantal

Uitverkocht

EAN: 7435125692619 Artikelnummer: 10027 Categorie:

Productomschrijving

Afstanden meten tot 16 meter, met één hand, nauwkeurig tot op de millimeter? Dat kan met deze ultrasone afstandsmeter. Nadat je op de READ knop hebt gedrukt laat de duidelijk zichtbare rode stip van de laserpointer zien waar je de afstandsmeter op richt. Zodra je de ultrasoon conus van deze afstandsmeter langer dan een halve seconde hebt gericht op een vlakke muur of plaat komt de echo van de uitgezonden geluidsgolven terug in de conus. Direct hierna wordt de afstand berekent en op het duidelijk afleesbare display getoond.

Deze ultrasoon afstandsmeter kent meerder modi. Zo kan worden gekozen of er vanaf de voorzijde of de achterzijde van het apparaat wordt gemeten. Er kan relatief of absoluut worden gemeten. Zo kunnen er ook maten bij elkaar worden opgeteld of van elkaar worden afgetrokken. Er kan metrisch of imperiaal gemeten worden. Tot slot kunnen er een aantal metingen na elkaar worden gedaan, die samen een ruimte opspannen waarvan de inhoud berekent kan worden.

Deze ultrasoon afstandsmeter is heel geschikt om snel de afmetingen van een kamer mee op te meten. Ultrasoon meting is ook geschikt om de afstand van een muur tot een tegenoverliggend glazen raam te meten. (Dit is waar een laser afstandsmeter het soms laat afweten). Ultrasoonmetingen werken door terugkaatsing van geluidsgolven en zijn niet geschikt voor het doen van metingen op zeer dunne of zeer zachte oppervlakken zoals papier of vilt. Geleverd inclusief batterij.