Aanbieding!

HBM Engels Wiel Model 3

 299,95

Aantal
EAN: 7435125810822 Artikelnummer: 10877 Categorie:

Productomschrijving

Een vlakke plaat een derde dimensie geven, dat is wat met dit instrument mogelijk wordt.

Dit “Engelse Wiel” is een wals die een plaat zelf te bepalen pad dunner maakt.

Het materiaal wordt ingeklemt tussen het vlakke hoofdwiel (boven) en het ronde wals wiel (onder). Door de klemkracht en de rollende beweging wordt de plaat ter plaatse van het contact met de wielen geleidelijk dunner en breder. Door het breder worden van de strook materiaal zal de plaat geleidelijk gaan bollen als men de plaat tussen de wielen blijft heen en weer walsen.
Met een Engels wiel kan je dus heel nauwkeurig complexe bollingen in plaatmateriaal maken, zoals een ouderwetse wielkap van een auto of een (halve) benzinetank van een motorfiets.
Een Engels wiel is dus al snel een must-have gereedschap voor de carrosseriebouwer en de serieuze plaatbewerker. Dit Engelse wiel (model 3) is geschikt voor montage op een werkbank.

Het Engels wiel van HBM is een erg handig hulpmiddel als je veel met plaatmetaal werkt. Ook is een Engels wiel noodzakelijk als je je bijvoorbeeld bezighoudt met het restaureren van oldtimers. In deze oudere voertuigen zit nog veel plaatmateriaal verwerkt. Als je een stuk wilt vervangen, dan maak je met het Engels wiel de vorm die nodig is, zoals een bolling of een holling. Veel werk zal het je niet kosten, want het Engels wiel van HBM is licht en makkelijk te bedienen.

Extra informatie

Gewicht 25 kg