Aanbieding!

HBM Satineermachine – Borstelmachine Met Kantelbare Kop – 420 Watt

 59,95  49,95

Aantal
EAN: 7435125675636 Artikelnummer: 9888 Categorie:

Productomschrijving

Mooi afgewerkte aluminium of RVS werkstukken hebben vaak een licht geschuurd oppervlak waarin de schuursporen allemaal in 1 richting staan. Dat geeft het werkstuk een chique glans; een afwerking die we kennen van bijvoorbeeld dure audio apparatuur of medische apparatuur.

Wie wel eens heeft geprobeerd om dat effect met de hand te bereiken door met een schuurpapiertje over het oppervlak te bewegen, weet dat dit extreem moeilijk is en vaak niet het gewenste resultaat levert. Eén verkeerde beweging met het schuurpapiertje en er staat een kras op het oppervlak in de verkeerde richting die er niet snel meer uit gaat.

Dat is waar dit apparaat voor is bedoeld! Voor het fraai opschuren van een metalen oppervlak in één richting. Omdat het oppervlak een satijn achtig glans krijgt van deze bewerking, wordt dit ook wel “satineren” genoemd.

Deze borstelmachine (of satineermachine) is voorzien van een kantelbare kop. Door de kop te kantelen kan de ideale positie van de borstel ten opzichte van je hand worden ingesteld. Hierdoor kan je gemakkelijker de machine in één richting heen en weer bewegen en in banen over het oppervlak bewegen. Ook voor het borstelen van moeilijk bereikbare plekken biedt de kantelbare kop een oplossing.

De satineermachine wordt standaard geleverd met een 60 mm brede borstel, een 10 mm brede borstel en een 60 mm brede schuurtrommel. De borstels en de schuurtrommel kunnen zeer gemakkelijk zonder speciaal gereedschap op de aandrijfas gemonteerd worden. Het toerental kan traploos worden geregeld tussen 1900 en 400 toeren per minuut. Verder wordt een 32mm stofzuiger verloopstuk meegeleverd. De borstelmachine ligt zeer prettig in de hand dankzij de slanke ergonomische vormgeving. Met deze satineermachine geef je metalen werkstukken een professionele uitstraling en glans.